Skip to main content

Waar moet je op letten bij het kopen van glampingtenten?

Als glamping of campingeigenaar weet je hoe belangrijk het is om jouw gasten een onvergetelijke glampingervaring te bieden. Het kiezen van de juiste glampingtenten is hierbij essentieel. In deze blog bespreken we de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij de aanschaf van glampingtenten, en we laten je kennismaken met enkele van de beste tenten die je kunt vinden bij glampingtentenkopen.nl.

Voordelen van onze glampingtenten:

  • Duurzaam en Weerbestendig: Onze tenten zijn gemaakt van hoogwaardige Wottex Pro materialen die bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden.
  • Comfort en Luxe: Geniet van het comfort van thuis, midden in de natuur, met ruime en stijlvolle ontwerpen.
  • Eenvoudig Op te Zetten: Snel en zonder gedoe op te zetten, zodat je meer tijd hebt om te ontspannen.
  • Maatwerk Opties: Personaliseer jouw glampingtent met verschillende indelingen en accessoires die passen bij jouw wensen.
  • Kostenbesparend: Onze tenten bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, perfect voor zowel privégebruik als commerciële doeleinden.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een glampingtent, vooral in de zonovergoten en soms vochtige klimaten van Zuid-Europa. De glampingtenten van het merk Autentic zijn gemaakt met Wottex Pro-technologie, die zorgt voor een uitzonderlijke kleurvastheid van minimaal vijf jaar. Dit betekent dat de tenten bestand zijn tegen de intense zon zonder dat de kleuren vervagen, waardoor ze er jarenlang als nieuw uit blijven zien. Bovendien zorgt deze technologie ervoor dat de tenten schimmelvrij blijven, wat een extra voordeel is in vochtige omgevingen. De tenten hebben een verwachte levensduur van minimaal 8 seizoenen, waarbij elk seizoen een periode van 6 maanden omvat.
Wanneer je investeert in een Autentic tent, weet je dat je kiest voor een product dat niet alleen duurzaam is, maar ook bestand tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. Hierdoor kunnen gasten keer op keer genieten van een hoogwaardige glampingervaring.

Windbestendigheid

Campings in Zuid-Europa kunnen te maken krijgen met stevige windstoten, vooral in kustgebieden of op hoger gelegen terreinen. Het is daarom essentieel dat je glampingtenten kiest die bestand zijn tegen dergelijke weersomstandigheden. De tenten van Autentic zijn ontworpen om windstoten tot 80 km/u te weerstaan voor de grote modellen, en tot 90 km/u voor de kleinere tenten. Dit biedt niet alleen veiligheid en comfort voor je gasten, maar zorgt er ook voor dat de tenten langer meegaan zonder schade.
Met de windbestendigheid van Autentic tenten kun je erop vertrouwen dat je gasten een stabiele en veilige accommodatie hebben, ongeacht het weer. Dit maakt jouw camping aantrekkelijker voor veeleisende reizigers die niet alleen op zoek zijn naar comfort, maar ook naar veiligheid.

De Glamping tenten

Bij glampingtentenkopen.nl bieden we een selectie van drie topmodellen van Autentic die perfect passen bij verschillende soorten campings:

Billy-Joe Double Bell 7.2:

Met een royale binnenoppervlakte van 32 m² is deze tent geschikt voor 2-8 personen. Deze tent biedt voldoende ruimte voor gezinnen of grotere groepen die luxe en comfort zoeken tijdens hun verblijf.
Billy Joe Double bell 7.2

Jack Bell 5.2:

Deze tent heeft een binnenoppervlakte van 20 m² en is ideaal voor 2-4 personen. Het is een uitstekende keuze voor kleinere gezinnen of koppels die een gezellige maar toch ruime accommodatie wensen.
Jay bell 5.2

Jay Bell 4.4:

Dit is de kleinste tent in ons assortiment, met een binnenoppervlakte van 15 m², geschikt voor 2-3 personen. Perfect voor koppels of kleine gezinnen die op zoek zijn naar een gezellige en stijlvolle glampingervaring.
Jay bell 4.4
Alle tenten kunnen worden aangepast met binnenste voeringen, multifunctionele raampanelen, korte scheerlijnen en diverse andere tentaccessoires om de perfecte sfeer en functionaliteit te creëren die past bij de behoeften van je camping en je gasten.

Conclusie

Bij het kiezen van glampingtenten voor je camping of glamping is het belangrijk om te letten op duurzaamheid, windbestendigheid en de aanpasbaarheid van de tenten. De tenten van Autentic, beschikbaar bij glampingtentenkopen.nl bieden al deze voordelen. 

Download de brochure en krijg alle informatie die je nodig hebt over elke tent, zodat je de perfecte keuze kunt maken voor jouw glampingervaring.